Podijeli:

facebook x
30. 09. 2024.

Zapošljavanje stranaca na osnovu boravišne dozvole u Crnoj Gori

Zapošljavanje stranaca u Crnoj Gori često može djelovati složeno, ali uz prave informacije i podršku, proces je mnogo jednostavniji. Kao strani državljanin, postoje dva glavna načina na koja možete legalno raditi u Crnoj Gori: na osnovu radne dozvole ili dozvole po osnovu spajanja porodice.

1. Zapošljavanje na osnovu radne dozvole

Radna dozvola se izdaje na osnovu ponude za posao koju stranac dobije od crnogorske firme. Zapošljavanje stranaca na osnovu radne dozvole počinje od dana kada je izdata boravišna dozvola i traje do njenog isteka.

2. Zapošljavanje na osnovu dozvole po spajanju porodice

Stranac može započeti rad na osnovu dozvole koju je dobio po osnovu spajanja porodice, ali tek nakon jedne godine od početka važenja svoje prve boravišne dozvole.

3. Zapošljavanje stranaca sa dozvolom po osnovu vlasništva nekretnine

Važno je napomenuti da posjedovanje nekretnine u Crnoj Gori ne daje pravo na zapošljavanje. Stranci sa boravišnom dozvolom izdatom na osnovu vlasništva nad nekretninom ne mogu koristiti ovu dozvolu za zapošljavanje.

Kako Vam možemo pomoći?

U Perfectum-u pružamo sveobuhvatnu podršku stranim državljanima u procesu dobijanja radne i boravišne dozvole. Naše kolege, pravnici i knjigovođe stoje Vam na raspolaganju za sve korake, od savjetovanja do kompletne administracije potrebnih dokumenata.

Kontaktirajte nas za više informacija i krenimo zajedno u pravcu legalnog i stabilnog poslovanja u Crnoj Gori.

Za sve dodatne informacije ili pomoć, obratite nam se – tu smo da podržimo Vaš uspjeh!