Podijeli:

facebook x
09. 09. 2024.

Detaljan vodič kroz poreske obaveze u Crnoj Gori za 2024

Osnivanje firme u Crnoj Gori zahtijeva pridržavanje određenih koraka kako biste osigurali da Vaše poslovanje bude u skladu sa zakonom. U ovom sveobuhvatnom vodiču otkrićemo sve što treba da znate o procedurama koje treba da pratite kako biste poslovali u skladu sa zakonima Crne Gore.

  1. POREZI I DOPRINOSI NA PLATE

Kao poslodavac u Crnoj Gori, morate da plaćate poreze i doprinose za zdravstveno i penziono osiguranje Vaših zaposlenih, uključujući i Izvršnog direktora:

Imajte na umu da ako zaposleni dobije povišicu plate, njegovi porezi će progresivno rasti, što će uticati i na doprinose poslodavca i na neto prihod zaposlenog.

 

  1. POREZ NA DODATU VREDNOST (PDV)

 

  1. POREZ NA DOBIT

Sistem poreza na dobit u Crnoj Gori je stepenovan na osnovu godišnje neto dobiti:

 

  1. POREZ NA DIVIDENDE

Nakon zaključenja poslovne godine i ostvarivanja dobiti, porez na dividende je:

 

  1. FISKALIZACIJA

Svi računi u Crnoj Gori moraju biti izdati putem specijalizovanog fiskalnog softvera:

 

Ovaj vodič osigurava da usklađivanje sa poreskim i fiskalnim obavezama čini vaše poslovanje u Crnoj Gori efikasnijim. Razumijevanje i pridržavanje ovih zahtjeva pomoći će Vam da postavite čvrstu finansijsku osnovu za vaše poslovanje, bilo da ste lokalni preduzetnik ili međunarodni investitor.

Trebate li stručnu pomoć u vezi sa vašom poreskom strategijom u Crnoj Gori?

Kontaktirajte naš profesionalni tim za personalizovane savete i podršku.

Ne čekajte—javite nam se odmah kako biste optimizovali svoje poreske obaveze i osigurali finansijsku budućnost vašeg poslovanja!